[tabs style=“1″]
[tab title=“Проект“]
[column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

„Лятна Танцова работилница“ е интензивна двуседмична танцова програма, която ще се проведе на българското Черноморие в гр. Бургас в периода 19 – 30 август 2013 г. Форматът й адаптира принципа на престижните летни интензивни танцови програми, провеждани от значимите танцови институции в САЩ. Програмата е вдъхновена от желанието на досегашни участници в пролетните издания на „Танцова работилница“ за един по-дълготраен интензивен курс, както и от нуждата да се предостави възможност на младите танцьори в страната да поддържат формата си и развиват уменията си и през лятото.

В течение на две седмици танцьорите ще могат да посещават класове по техника и репертоар в различни танцови стилове: класически балет (стил Баланчин), модерен танц, джаз, хоп-хоп, характерен танц. Класовете ще бъдат водени от утвърдени хореографи от САЩ и България, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение.

Както и пролетното издание, „Лятна Танцова работилница“ ще завърши с голям финален спектакъл, поставен на бургаската лятна сцена – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени танцови артисти и партньори на проекта.

Лятната програма предвижда и множество активности, целящи отваряне на интензивния  творчески процес към широката публика и гостите на гр. Бургас. Освен представяне на резултатите от проекта под формата на финален спектакъл, „Лятна Танцова работилница“ ще включва различни танцови майсторски класове, отворени за публиката танцови ателиета, танцови изпълнения и арт акции на открито, публични дискусии и уъркшопи.

Целта на проекта е да даде на участниците възможност да се докоснат до нови танцови форми и техники, да се включат в един различен творчески процес, да натрупат опит с международен обмен и междукултурна комуникация.

 От 2008 г. насам, в шестте издания на “Танцова работилница” са участвали над 650 танцьора от България, Сърбия, Македония, Черна гора, Португалия и САЩ. Над 30 млади таланта са получили стипендии за обучение в известни училища в САЩ катотези на Pacific Northwest Ballet, Ballet Chicago, Debbie Reynolds Dance Studios, Syracuse University, Deeply Rooted Productions и др. Много от бившите стипендианти на фондацията работят към момента в танцови компании в Италия, Германия, САЩ, както и в държавни танцови институции и частни танцови формации в България.

[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]

[spacer size=“10″]IMG_0716[spacer size=“20″]IMG_0179[/column]
[divider top=“0″]
[column size=“1-3″ last=“0″ style=“0″]BCNL
[/column]

[column size=“1-3″ last=“0″ style=“0″]America for Bulgaria[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]
pacel[/column]

Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”  награда от Конкурса за най-добър бизнес план по програмата за социално предприемачество, организирана от Фондация “Български център за нестопанско право” и Фондация “Програмен и аналитичен център за европейско право” в рамките на проекта „Ефективни подходи към устойчивостта на НПО „, финансиран от Фондация “Америка за България”.[divider top=“0″]America for Bulgaria

Фондация „Америка за България” е партньор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” по проекта “Танцова работилница” от 2011 г. насам. Основана през 2008 г., Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Една от целите на фондацията е да подкрепя частната инициатива в изкуството и културата. Мисията на Фондация „Америка за България” е насочена към постигане на по-високо признание на българските творци в страната и чужбина, насърчаване на изявата на родните ни таланти на световната сцена и утвърждаване на международния културен имидж на България. С „Танцова работилница 2012” Фондация „Америка за България” и Фондация „Танцово изкуство – Илиев” имат амбиция да построят още един културен мост между България и Америка и да дадат възможност на българските ученици по танц да се докоснат до американския начин на работа, да се запознят с най-добрите балетни хореографи и майстори на американския балет. Повече информация може да намерите на www.americaforbulgaria.org

[/tab]
[tab title=“Учители“]

Тереза Рут Хауърд – Класически балет, стил Баланчин

[column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

Theresa Ruth HowardТереза Рут Хауърд е преподавател, писател и инструктор по танц; базирана в Ню Йорк, тя е танцувала, както и преподавала на различни места по света. Бивш член на Танцовия театър на Харлем и един от основателите на танцовата компания “Armitage Gone! Dance”, тя е танцувала като гост-артист за Балета “Complexions Contemporary” и компанията “Donald Byrd/The Group”. Г-жа Хауърд е преподавала в Училището “Alvin Ailey”, в Балетно училище “Joffrey”, в Танцовия театър на Харлем и Американския танцов фестивал. Била е преподавател и в различни институции, вкл. колежа “Marymount Manhattan College”, Университетa за изкуствата и Университета “Hollins”, където е била резидентен артист. Г-жа Хауърд пише за реномираните американски списания за танц “Dance Magazine”, “Pointe Magazine” и “Dance Teacher”. Тя има натрупан обширен преподавателски опит и в Италия, където е работила с Международната танцова асоциация и в “Music Arts & Show” (MAS) в Милано, както и е публикувала в италианското списание “Expression Dance Magazine”. Заедно с главния редактор на американското “Dance Magazine” Уенди Перън, г-жа Хауърд започва онлайн поредицата за танцова критика “See and Say”. Комбинирайки своята философия за живот и преподаване, с уменията, които е натрупала чрез програми за нуждаещи се от различни общности, г-жа Хауърд разработва програмата за личностно развитие “Принципи на ангажираност: Свързване на младежта с безпределните вътрешни възможности”, която дава на тийнейджъри функционален набор от инструменти за увеличаване на техните нива на успех в справянето със задачи и цели не само в танца, но и всички аспекти на живота. Съвсем наскоро г-жа Хауърд създава семинара “Body Image”, стъпвайки на статиите си за Dance Magazine; това я провокира да разшири читателската си аудитория, започвайки блога “Body Image” (http://mybodymyimage.com), който се занимава с въпроси относно тялото и е насочен към млади момичета и жени, танцьори и не-танцьори.

[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]
http://youtu.be/Ve_4aWp8bKI IMG_2452BW_resize[/column][divider top=“0″]

Крисчън вон Хауърд – Модерен танц, Джаз

[column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

ChristianvonHowardКрисчън вон Хауърд е артистичен директор на VON HOWARD PROJECT, компания за съвременен танц от Средноатлантическия регион, с офиси в Ню Йорк и Вирджиния. Той е асистент преподавател по танц и хореография в университета “Virginia Commonwealth” и в известното Танцовото училище „Alvin Ailey” в Ню Йорк. Негови хореографии са поставяни на различни места по света, вкл. Германия, Япония, България, Колумбия, Чили, Южна Корея, а в САЩ са показвани в училището „Alvin Ailey”, на сцената на „Работилница по Танцов Театър” (сега “New York Live Arts”), „Joyce SoHo”, “Dixon Place”, по време на фестивалите „DanceNow” в Ню Йорк, “d.u.m.b.o. arts festival” и „Spoleto”. Работата му като хореограф е предпочитана от различни танцови компании, колежи и университети, сред тях Колумбия Колидж, Университета на Илинойс “Urbana-Champaign”, Университета Джаксънвил, компания „ The Power Company” и мн. др. През 2006 г. г-н вон Хауърд получава стипендия за хореограф от градския съвет за изкуства на Ню Джърси. През 2010 г. негови хореографии са избрани да представят Средноатлантическия регион на националната конференция на американската асоциация за студентски танцови фестивали към Центъра „Кенеди” във Вашингтон. Той е работил професионално с артисти като Дъг Вейрон, Фернандо Бухонес, Дъглас Бекер, и е танцувал с множество компании, вкл. “Footprints Dance Company”, “Fred Benjamin Dance Co.”, “Daniel Gwirtzman Dance Co.” и “Alpha Omega Theatrical Dance Co.” Г-н вон Хауърд има диплома за бакалавър по изящни изкуства от Християнския университет в Тексас и за магистър по изящни изкуства от Училището по изкуства „Tisch”, Ню Йорк.

[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]http://youtu.be/33M7pTLdMq0 IMG_4652bw[/column][divider top=“0″]

Андреа Бър – Hip Hop

[column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

Andrea-Burr-300x200Андреа Бър е професионален хип-хоп танцьор, базирана в Лос Анджелис, Калифорния. Тя работи към танцовата агенция “Go to Talent” в Лос Анджелис и преподава в известните студия за хип-хоп “Debbie Reynnold’s”, “Millennium” и “Movement Lifestyle”. През лятото на 2012 г. тя е избрана като една от 8-те американски участнички в “The Mobsters Way” – шоуто на “Monsters of Hip Hop” в Лос Анджелис. В момента Андреа е асистент в турнето на “Monsters of Hip Hop”. Наскоро тя се снима в късометражния филм “Today is the Day” с режисьор и хореограф Тамара Левинсън и Даниел “Cloud” Кампос. Миналата година Андреа танцува и с Риана в X-Factor, участвайки в световната премиера на “We Found Love” по хореография на Тина Ландън и Таняша Скот. През 2011 г. Андреа прекарва 6 месеца в Китай, където преподава танци и изнася концерти. След завръщането си в САЩ, Андреа съ-режисира едно пълнометражно хип-хоп шоу в Сиатъл. Танцовите й успехи включват: “August Jackson Industrial” в Лас Вегас, “Poser’s LA”, “Carnival LA”, шоуто на Cruz Control в Moore Theatre, “Seattle Seahawks halftime show”, Виетнамските музикални награди и “Тhe Young Tanzsommer Austria Tour” с Westlake Dance Center Performing Group. Андреа е още създател на хореография, която е избрана да се играе в Disneyland, Калифорния и на “RDADance America Festival” в щата Юта. Печелила е много творчески стипении като “Steps on Broadway” в Ню Йорк, “Millenium Dance Complex” в Лос Анжелис, “Debbie Reynolds” в Лос Анжелес, “Monsters of Hip Hop”, “Company Dance”, “Hollywood Vibe”, “L.A. Elite”, “Encore”, и “West Coast Dance Explosion”.

[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]http://youtu.be/PdHEiwN_isI IMG_2845_resize[/column][divider top=“0″]

Петър Илиев – характерен танц

pic_petur_siteАртистичен директор и основател на Фондация “Танцово изкуство – Илиев”. Повече информация можете да намерите тук.

[spacer size=“40″][/tab]
[tab title=“Цени за участие“]

Регистрационната такса за участие се заплаща на банковата сметка на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“:

Първа инвестиционна банка (ПИБ)

IBAN: BG49FINV91501215317191

BIC: FINVBGSF

Цени за участие в Лятна „Танцова работилница“:

 • За 1 стил: 200 лв.
 • За 2 стила: 250 лв.
 • За 3 стила: 300 лв.
 • За 4 стила: 350 лв.

Всеки стил е съставен от класове по техника и класове по репертоар. В случай, че искате да посещавате само техника или само репертоар от един стил, цената остава същата.

ОТСТЪПКИ за групи за Лятна Танцова работилница:

 • 20% отстъпка от таксата за участие на всеки при група от 4 до 10 човека;
 • 25% отстъпка – при групи над 10 човека.

Очакваме ви вкупом, защото с приятели и колеги винаги е по-весело! За записване на групата, освен регистрацията на всеки неин член онлайн, моля отговорникът да изпрати имейл с имената на всеки от вас на info@ilievdance.org.

Моля, имайте предвид, че програмата е много интензивна. Възможно е да не успявате да посещавате всички часове по репертоар в повече от 3 стила (в зависимост от танцовото ниво и мотивацията ви). Въпреки това е възможно да се запишете на всички стилове, но ви съветваме да концентрирате усилията си в не повече от 3 стила в часовете по репертоар.
[/tab]

[tab title=“Събития“]

Програма

[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

Интензивни танцови ателиета за професионалисти и напреднали аматьори

[spacer size=“5″]

Интерактивна дискусия с хореографите и участващи танцьори

[spacer size=“5″]

Танцови флашмоб акции през уикенда

 • 24 – 25 август
 • Централен плаж и/ли центъра на Бургас

[spacer size=“5″]

Репетиции на открито в 5-те стила танц

[spacer size=“5″]

Танцова програма за деца

[spacer size=“5″]

Открити танцови ателиета за всички

[spacer size=“5″]

Sneak Peek, заключителен спектакъл

 • 30 август (петък), 19:30 ч.
 • Културен дом на нефтохимика

[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]MKCMorsko-kazino-1024x768Ohluva StageDom na Neftohimika[/column][/tab][/tabs][tabs style=“1″]
[tab title=“Project“]
[column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

“Dance It! Summer Program” is a two-week long international summer intensive dance program which will take place on the Black Sea coast in the Bulgarian city of Burgas between 19th and 30th August 2013. Adapting the US model of summer intensive dance programs, the project is inspired by the need of young Bulgarian professional and to-be dancers to participate in a longer (than Dance It! spring editions) intensive course which will also allow them to keep up with their dance training during the summer.

In the course of the two-week program, the participants (both professionals and advanced amateurs in training) will have the chance to take classes in five different styles: Classical Ballet (Balanchine style), Modern Dance, Jazz, Hip-Hop, Character Dance. Traditionally (as in the spring editions of Dance It!), the classes are taught by renowned teachers and choreographers from both continents who bring unique expertise to dancers who do not have the chance to experience it in their routine dance curricula. Each student also participates in a choreography set up during the course of the workshop.

“Dance It! Summer Program” will close with a big final show on the Burgas summer stage which will feature work in progress choreography pieces done together by choreographers and all workshop participants, as well as repertoire by specially invited guest dance artists.

Since 2008 more than 650 dancers from Bulgaria, Serbia, Montenegro, Macedonia, Portugal and USA participated in all 7 editions of Dance It! More than 30 young talents received scholarships for schools such as Pacific Northwest Ballet School, School of Ballet Chicago, Debbie Reynolds Dance Studios, Syracuse University, Deeply Rooted Productions etc. Many of our scholarship students currently work in dance companies in Italy, Germany, the U.S. and in Bulgarian state dance institutions as well as private dance formations.

[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]http://youtu.be/jBUGVIx1lGM
IMG_0716
[/column]
[divider top=“0″]
[column size=“1-3″ last=“0″ style=“0″]BCNL[/column]
[column size=“1-3″ last=“0″ style=“0″]America for Bulgaria[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]
pacel[/column]

The program is being implemented with the financial support of America for Bulgaria Foundation. It is also a second-place prize winner of the Contest for Best Business Plan for Social Entrepreneurship, organized by the Bulgarian Center for Not-for-Profit Law and Foundation Programing and Analytical Centre for European Law in the project of „Effective Ways towards the Sustainability of NGOs“, financed by America for Bulgaria Foundation.[divider top=“0″]America for Bulgaria

America for Bulgaria Foundation (ABF) is partnering with the Iliev Dance Art Foundation in the Dance It! Project since 2011. Founded in 2008, ABF is the successor of the Bulgarian-American Enterprise Fund (BAEF), an investment fund created by the United States of America, acting through the U.S. Agency for International Development (USAID). One of the goals of the Foundation is to support private-sector art entrepreneurs and organizations. ABF’s mission in arts and culture is to promote greater appreciation of and demand for Bulgarian arts and culture in-country and abroad; to nurture Bulgarian creative talents to lead and compete in the global marketplace; and to enhance Bulgaria’s international cultural profile. With the Dance It! 2013 Project, America for Bulgaria and the Iliev Dance Art Foundation aim at building another cultural bridge between Bulgaria and the United States, as well as to provide opportunities for Bulgarian students in dance to get a feel for the American way of work and to get to know some of the most prominent choreographers and masters of American ballet. For more information, go to www.americaforbulgaria.org.

[/tab]
[tab title=“Teachers“]

Theresa Ruth Howard – Classical Ballet (Balanchine)

[column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

Theresa Ruth HowardTheresa Ruth Howard is a New York based teacher, writer and coach who has both performed and taught internationally. A former member of The Dance Theatre of Harlem and a founding member of Armitage Gone! Dance she has also appeared as a guest artists with Complexions Contemporary Ballet and Donald Byrd/The Group. She has taught at The Alvin Ailey School, The Joffrey Ballet School, Dance Theatre of Harlem, and The American Dance Festival. She has taught at various institutions including Marymount Manhattan College, University of the Arts, and Hollins University where she was an Artist in Residence. Ms. Howard has also been a contributing writer to “Dance Magazine”, “Pointe Magazine” and “Dance Teacher”. She taught extensively through out Italy working with The International Dance Association and Music Arts & Show in Milano (MAS), and has also contributed to the Italy’s Expression Dance Magazine. She, along with Dance Magazine’s Editor in Chief Wendy Perron, began an online dance Review Series entitled See and Say. Combining her philosophies of life and teaching, with the skills she garnered through outreach programs with diverse communities, she developed the personal development workshop “Principles of Engagement: Connecting Youth to the Infinite Possibilities Within” which gives teens a set of workable tools to increase their levels of success at tasks, and goals not only in dance, and all aspect of their lives. Most recently Ms. Howard created a Body Image Workshop based on the articles she has written for Dance Magazine, this prompted her to broaden her audience hence she has started a Body Image Blog (http://mybodymyimage.com) which address issues concerning the body for young girls, women, dancers and non-dancers alike.

[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]
http://youtu.be/Ve_4aWp8bKI IMG_2452BW_resize[/column][divider top=“0″]

Christian von Howard – Modern Dance, Jazz

[column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

Christian von Howard is the Artistic Director of the VON HOWARD PROJECT, a Mid-Atlantic contemporary dance company based out of New York and Virginia. He is an Assistant Professor of Dance & Choreography at Virginia Commonwealth University and also teaches at the Alvin Ailey School in NYC. Christian’s choreography has been produced in various venues across the globe including Germany, Japan, Bulgaria, Colombia, Chile, South Korea and in the states at Dance Theater Workshop (now New York Live Arts), Joyce SoHo, Dixon Place, DanceNow/NYC Festival, d.u.m.b.o. arts festival, the Ailey School and the Spoleto Festival (SC). His choreographic work has been commissioned by various dance companies, colleges and universities including Columbia College (SC), University of Illinois Urbana-Champaign, Jacksonville University, The Power Company and various others. In 2006, Christian received a Choreographic Fellowship from the NJ State Council of the Arts. In 2010, his choreographic work was selected to represent the Mid-Atlantic Region at the 2010 National Conference of the American College Dance Festival Association at the Kennedy Center in Washington, DC. Professionally he has worked with such artists as Doug Varone, Fernando Bujones, Douglas Becker, and has performed with numerous companies including Footprints Dance Co., Fred Benjamin Dance Co., Daniel Gwirtzman Dance Co., and the Alpha Omega Theatrical Dance Co. He holds a BFA from Texas Christian University and a MFA from Tisch School of the Arts, NYU.

[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]http://youtu.be/33M7pTLdMq0 IMG_4652bw[/column][divider top=“0″]

Andrea Burr – Hip Hop

[column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

IMG_4637Andrea is a professional dancer based in Los Angeles,California. She is signed with Go to Talent Agency and currently trains at Debbie Reynold’s, Millennium, and Movement Lifestyle dance studios. This past summer, Andrea was chosen as one of 8 girls in theUSto be in “The Mobsters Way”, the Monsters of Hip Hop show in LA. Now she assists on the Monsters of Hip Hop convention tour. Andrea was recently in a short film called  “Today is the Day”, directed and co-choreographed by Tamara Levinson and Daniel “Cloud”Campos. Last year Andrea danced with Rihanna on the X-Factor, where she performed the world premier of “We Found Love” choreographed by Tina Landon and Tanysha Scott. In 2011, Andrea lived inChinafor 6 months teaching hip-hop and performing around the country. Upon return to the states, she co-directed a full length hip hop dance show in Seattle. Some of Andrea’s credits include: August Jackson Industrial in Las Vegas, Poser’s LA, Carnival LA, Cruz Control’s show at the Moore Theater, Seattle Seahawks halftime show, Vietnamese music awards, and the Young Tanzsommer Austriatour with Westlake Dance Center Performing Group. Andrea is credited with award winning choreography which has been selected to perform at Disneylandin CA, and the RDA Dance America Festival inUtah. She has received scholarships to Steps on Broadway in NYC, Millennium Dance Complex in LA, Debbie Reynolds in LA and various convention scholarships from Monsters of Hip Hop, Company Dance, Hollywood Vibe, LA Elite, Encore, and West Coast Dance Explosion.

[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]http://youtu.be/PdHEiwN_isI IMG_2845_resize[/column][divider top=“0″]

Petur Iliev – Character Dance

Artistic Director and Founder of the Iliev Dance Art Foundation. More information here.

[spacer size=“40″][/tab]
[tab title=“Registration Fees“]

Participants pay the registration fee in advance via bank transfer to Iliev Dance Art Foundation bank account:
First Investment Bank
IBAN: BG49FINV91501215317191
BIC: FINVBGSF

Registration Fees

Country Type For 1 Style For 2 Styles For 3 Styles For 4 Styles
EU – 15 Member States 150 EUR 175 EUR 200 EUR 225 EUR
New EU Member States (accepted after 2004) 100 EUR 125 EUR 150 EUR 175 EUR
Other Non-EU Eastern and South-East European Countries (Balkan countries, Ukraine, Georgia, etc.) 80 EUR 105 EUR 130 EUR 155 EUR

Participants should be aware that one dance style comprises of classes in dance technique and classes in choreography. If you want to take only technique classes or only repertoire classes, you still need to pay the whole fee.

GROUP DISCOUNTS:

 •  20% discount for groups between 4 and 10 persons
 • 25% for groups above 10 dancers

If you are a group, we need you to register each of you members by clicking on the „Register“ tab on this page and filling the form there. The group leader should then write an e-mail with all the names of the group members and description of the dance organisation they represent at: info@ilievdance.org.

Please keep in mind that the program is very intensive. It is possible that you find it difficult to keep up with the work in more than 3 or 4 styles (according to your level and motivation). Nevertheless, you can sign up for and visit all dance styles, but especially for the repertoire classes in the afternoon we advise you to focus on no more than 3 styles.

[/tab]

[tab title=“Events“]

Program

[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

Dance intensive classes for professional and advanced amateur dancers

[spacer size=“5″]

Interactive discussion with our choreographers and dancers

[spacer size=“5″]

Dance flashmobs during the weekend

 • 24 – 25 August
 • Location: Burgas central beach / city center

[spacer size=“5″]

Open-Air rehearsals in all 5 dance styles

 • 26 and 27 August (Monday and Tuesday), 7:30 – 9 p.m.
 • Location: open-air stage “Ohlyuva” & terraces of Culture Center “Morsko Kazino”

[spacer size=“5″]

 Children Dance Program

 • 27, 28 and 29 August (Tuesday to Thursday), 6 – 8 p.m.
 • Location: Culture Center “Morsko Kazino”

[spacer size=“5″]

 Open-Studio dance classes for all

 • 28 August (Wednesday), 7:30 – 9 p.m.
 • Location: Culture Center “Morsko Kazino”

[spacer size=“5″]

Sneak Peek, final performance

 • 30 August (Friday),7:30 p.m.
 • Culture Center “Neftohimik”

[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]MKCMorsko-kazino-1024x768Ohluva StageDom na Neftohimika[/column][/tab][/tabs]