Лятна „Танцова работилница“ 2013

ПроектУчителиЦени за участиеСъбития

„Лятна Танцова работилница“ е интензивна двуседмична танцова програма, която ще се проведе на българското Черноморие в гр. Бургас в периода 19 – 30 август 2013 г. Форматът й адаптира принципа на престижните летни интензивни танцови програми, провеждани от значимите танцови институции в САЩ. Програмата е вдъхновена от желанието на досегашни участници в пролетните издания на „Танцова работилница“ за един по-дълготраен интензивен курс, както и от нуждата да се предостави възможност на младите танцьори в страната да поддържат формата си и развиват уменията си и през лятото.

В течение на две седмици танцьорите ще могат да посещават класове по техника и репертоар в различни танцови стилове: класически балет (стил Баланчин), модерен танц, джаз, хоп-хоп, характерен танц. Класовете ще бъдат водени от утвърдени хореографи от САЩ и България, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение.

Както и пролетното издание, „Лятна Танцова работилница“ ще завърши с голям финален спектакъл, поставен на бургаската лятна сцена – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени танцови артисти и партньори на проекта.

Лятната програма предвижда и множество активности, целящи отваряне на интензивния  творчески процес към широката публика и гостите на гр. Бургас. Освен представяне на резултатите от проекта под формата на финален спектакъл, „Лятна Танцова работилница“ ще включва различни танцови майсторски класове, отворени за публиката танцови ателиета, танцови изпълнения и арт акции на открито, публични дискусии и уъркшопи.

Целта на проекта е да даде на участниците възможност да се докоснат до нови танцови форми и техники, да се включат в един различен творчески процес, да натрупат опит с международен обмен и междукултурна комуникация.

 От 2008 г. насам, в шестте издания на “Танцова работилница” са участвали над 650 танцьора от България, Сърбия, Македония, Черна гора, Португалия и САЩ. Над 30 млади таланта са получили стипендии за обучение в известни училища в САЩ катотези на Pacific Northwest Ballet, Ballet Chicago, Debbie Reynolds Dance Studios, Syracuse University, Deeply Rooted Productions и др. Много от бившите стипендианти на фондацията работят към момента в танцови компании в Италия, Германия, САЩ, както и в държавни танцови институции и частни танцови формации в България.

IMG_0716
IMG_0179
BCNL
America for Bulgaria
pacel

Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”  награда от Конкурса за най-добър бизнес план по програмата за социално предприемачество, организирана от Фондация “Български център за нестопанско право” и Фондация “Програмен и аналитичен център за европейско право” в рамките на проекта „Ефективни подходи към устойчивостта на НПО „, финансиран от Фондация “Америка за България”.
America for Bulgaria

Фондация „Америка за България” е партньор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” по проекта “Танцова работилница” от 2011 г. насам. Основана през 2008 г., Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Една от целите на фондацията е да подкрепя частната инициатива в изкуството и културата. Мисията на Фондация „Америка за България” е насочена към постигане на по-високо признание на българските творци в страната и чужбина, насърчаване на изявата на родните ни таланти на световната сцена и утвърждаване на международния културен имидж на България. С „Танцова работилница 2012” Фондация „Америка за България” и Фондация „Танцово изкуство – Илиев” имат амбиция да построят още един културен мост между България и Америка и да дадат възможност на българските ученици по танц да се докоснат до американския начин на работа, да се запознят с най-добрите балетни хореографи и майстори на американския балет. Повече информация може да намерите на www.americaforbulgaria.org

Тереза Рут Хауърд – Класически балет, стил Баланчин

Theresa Ruth HowardТереза Рут Хауърд е преподавател, писател и инструктор по танц; базирана в Ню Йорк, тя е танцувала, както и преподавала на различни места по света. Бивш член на Танцовия театър на Харлем и един от основателите на танцовата компания “Armitage Gone! Dance”, тя е танцувала като гост-артист за Балета “Complexions Contemporary” и компанията “Donald Byrd/The Group”. Г-жа Хауърд е преподавала в Училището “Alvin Ailey”, в Балетно училище “Joffrey”, в Танцовия театър на Харлем и Американския танцов фестивал. Била е преподавател и в различни институции, вкл. колежа “Marymount Manhattan College”, Университетa за изкуствата и Университета “Hollins”, където е била резидентен артист. Г-жа Хауърд пише за реномираните американски списания за танц “Dance Magazine”, “Pointe Magazine” и “Dance Teacher”. Тя има натрупан обширен преподавателски опит и в Италия, където е работила с Международната танцова асоциация и в “Music Arts & Show” (MAS) в Милано, както и е публикувала в италианското списание “Expression Dance Magazine”. Заедно с главния редактор на американското “Dance Magazine” Уенди Перън, г-жа Хауърд започва онлайн поредицата за танцова критика “See and Say”. Комбинирайки своята философия за живот и преподаване, с уменията, които е натрупала чрез програми за нуждаещи се от различни общности, г-жа Хауърд разработва програмата за личностно развитие “Принципи на ангажираност: Свързване на младежта с безпределните вътрешни възможности”, която дава на тийнейджъри функционален набор от инструменти за увеличаване на техните нива на успех в справянето със задачи и цели не само в танца, но и всички аспекти на живота. Съвсем наскоро г-жа Хауърд създава семинара “Body Image”, стъпвайки на статиите си за Dance Magazine; това я провокира да разшири читателската си аудитория, започвайки блога “Body Image” (http://mybodymyimage.com), който се занимава с въпроси относно тялото и е насочен към млади момичета и жени, танцьори и не-танцьори.

IMG_2452BW_resize

Крисчън вон Хауърд – Модерен танц, Джаз

ChristianvonHowardКрисчън вон Хауърд е артистичен директор на VON HOWARD PROJECT, компания за съвременен танц от Средноатлантическия регион, с офиси в Ню Йорк и Вирджиния. Той е асистент преподавател по танц и хореография в университета “Virginia Commonwealth” и в известното Танцовото училище „Alvin Ailey” в Ню Йорк. Негови хореографии са поставяни на различни места по света, вкл. Германия, Япония, България, Колумбия, Чили, Южна Корея, а в САЩ са показвани в училището „Alvin Ailey”, на сцената на „Работилница по Танцов Театър” (сега “New York Live Arts”), „Joyce SoHo”, “Dixon Place”, по време на фестивалите „DanceNow” в Ню Йорк, “d.u.m.b.o. arts festival” и „Spoleto”. Работата му като хореограф е предпочитана от различни танцови компании, колежи и университети, сред тях Колумбия Колидж, Университета на Илинойс “Urbana-Champaign”, Университета Джаксънвил, компания „ The Power Company” и мн. др. През 2006 г. г-н вон Хауърд получава стипендия за хореограф от градския съвет за изкуства на Ню Джърси. През 2010 г. негови хореографии са избрани да представят Средноатлантическия регион на националната конференция на американската асоциация за студентски танцови фестивали към Центъра „Кенеди” във Вашингтон. Той е работил професионално с артисти като Дъг Вейрон, Фернандо Бухонес, Дъглас Бекер, и е танцувал с множество компании, вкл. “Footprints Dance Company”, “Fred Benjamin Dance Co.”, “Daniel Gwirtzman Dance Co.” и “Alpha Omega Theatrical Dance Co.” Г-н вон Хауърд има диплома за бакалавър по изящни изкуства от Християнския университет в Тексас и за магистър по изящни изкуства от Училището по изкуства „Tisch”, Ню Йорк.

IMG_4652bw

Андреа Бър – Hip Hop

Andrea-Burr-300x200Андреа Бър е професионален хип-хоп танцьор, базирана в Лос Анджелис, Калифорния. Тя работи към танцовата агенция “Go to Talent” в Лос Анджелис и преподава в известните студия за хип-хоп “Debbie Reynnold’s”, “Millennium” и “Movement Lifestyle”. През лятото на 2012 г. тя е избрана като една от 8-те американски участнички в “The Mobsters Way” – шоуто на “Monsters of Hip Hop” в Лос Анджелис. В момента Андреа е асистент в турнето на “Monsters of Hip Hop”. Наскоро тя се снима в късометражния филм “Today is the Day” с режисьор и хореограф Тамара Левинсън и Даниел “Cloud” Кампос. Миналата година Андреа танцува и с Риана в X-Factor, участвайки в световната премиера на “We Found Love” по хореография на Тина Ландън и Таняша Скот. През 2011 г. Андреа прекарва 6 месеца в Китай, където преподава танци и изнася концерти. След завръщането си в САЩ, Андреа съ-режисира едно пълнометражно хип-хоп шоу в Сиатъл. Танцовите й успехи включват: “August Jackson Industrial” в Лас Вегас, “Poser’s LA”, “Carnival LA”, шоуто на Cruz Control в Moore Theatre, “Seattle Seahawks halftime show”, Виетнамските музикални награди и “Тhe Young Tanzsommer Austria Tour” с Westlake Dance Center Performing Group. Андреа е още създател на хореография, която е избрана да се играе в Disneyland, Калифорния и на “RDADance America Festival” в щата Юта. Печелила е много творчески стипении като “Steps on Broadway” в Ню Йорк, “Millenium Dance Complex” в Лос Анжелис, “Debbie Reynolds” в Лос Анжелес, “Monsters of Hip Hop”, “Company Dance”, “Hollywood Vibe”, “L.A. Elite”, “Encore”, и “West Coast Dance Explosion”.

IMG_2845_resize

Петър Илиев – характерен танц

pic_petur_siteАртистичен директор и основател на Фондация “Танцово изкуство – Илиев”. Повече информация можете да намерите тук.

Регистрационната такса за участие се заплаща на банковата сметка на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“:

Първа инвестиционна банка (ПИБ)

IBAN: BG49FINV91501215317191

BIC: FINVBGSF

Цени за участие в Лятна „Танцова работилница“:

  • За 1 стил: 200 лв.
  • За 2 стила: 250 лв.
  • За 3 стила: 300 лв.
  • За 4 стила: 350 лв.

Всеки стил е съставен от класове по техника и класове по репертоар. В случай, че искате да посещавате само техника или само репертоар от един стил, цената остава същата.

ОТСТЪПКИ за групи за Лятна Танцова работилница:

  • 20% отстъпка от таксата за участие на всеки при група от 4 до 10 човека;
  • 25% отстъпка – при групи над 10 човека.

Очакваме ви вкупом, защото с приятели и колеги винаги е по-весело! За записване на групата, освен регистрацията на всеки неин член онлайн, моля отговорникът да изпрати имейл с имената на всеки от вас на info@ilievdance.org.

Моля, имайте предвид, че програмата е много интензивна. Възможно е да не успявате да посещавате всички часове по репертоар в повече от 3 стила (в зависимост от танцовото ниво и мотивацията ви). Въпреки това е възможно да се запишете на всички стилове, но ви съветваме да концентрирате усилията си в не повече от 3 стила в часовете по репертоар.

Програма

Интензивни танцови ателиета за професионалисти и напреднали аматьори

Интерактивна дискусия с хореографите и участващи танцьори

Танцови флашмоб акции през уикенда

  • 24 – 25 август
  • Централен плаж и/ли центъра на Бургас

Репетиции на открито в 5-те стила танц

Танцова програма за деца

Открити танцови ателиета за всички

Sneak Peek, заключителен спектакъл

  • 30 август (петък), 19:30 ч.
  • Културен дом на нефтохимика
MKCMorsko-kazino-1024x768Ohluva StageDom na Neftohimika