[tabs style=“1″][tab title=“Проект“][column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

„Танцова работилница“ е интензивна танцова програма, която се провежда в България в продължение на една седмица, по време на пролетната ваканция на учениците (9 – 15 април 2012 г.). Тя е плод на международно сътрудничество, което има за цел да обучава млади танцьори – предимно от България и САЩ до 2011 г., а за своето пето издание през 2012 г. Работилницата вече е отворена и за танцьори от всяка друга заинтересована държава.

В течение на една седмица танцьорите (както професионалисти, така и аматьори) посещават класове в различни танцови стилове: класически балет, модерен танц, бродуей джаз, хоп-хоп, характерен танц. Класовете се водят от утвърдени учители и хореографи от САЩ и България, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Всеки ученик също участва и в хореографии, поставени по време на работилницата.

Целта на проекта е да даде на учениците възможност да се докоснат до нови танцови форми, като едновременно участват в творческия процес и натрупват опит с международен обмен и междукултурна комуникация.

Пролетната „Танцова работилница“ завършва с финалния спектакъл “Sneak Peek“ – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени, известни танцови артисти от Европа и САЩ.

В рамките на Работилницата ще се проведат и различни танцови майсторски класове. Ще се организират също публични дискусии на определени, свързани с танцовото изкуство теми, с които програмата ще бъде обогатена допълнително.

Планирано е пролетното издание на „Танцова работилница“ да има свое продължение и през есента на 2012 г. Повече информация очаквайте скоро.

[/column]
[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]

Workshop_IlievDance_26
IMG_4278
[/column]
[divider top=“0″]

ABF_logo1
This project is being implemented with financial support from the America for Bulgaria Foundation.

Фондация „Америка за България” е партньор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” по проекта “Танцова работилница 2012”. Основана през 2008 г., Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Една от целите на фондацията е да подкрепя частната инициатива в изкуството и културата. Мисията на Фондация „Америка за България” е насочена към постигане на по-високо признание на българските творци в страната и чужбина, насърчаване на изявата на родните ни таланти на световната сцена и утвърждаване на международния културен имидж на България. С „Танцова работилница 2012” Фондация „Америка за България” и Фондация „Танцово изкуство – Илиев” имат амбиция да построят още един културен мост между България и Америка и да дадат възможност на българските ученици по танц да се докоснат до американския начин на работа, да се запознят с най-добрите балетни хореографи и майстори на американския балет. Повече информация може да намерите на www.americaforbulgaria.org

[/tab]

[tab title=“Учители“]

Никълъс Аде – Класически балет

Никълъс Аде е от Лос Анджелис, Калифорния. Той се е обучавал в Балетното училище Сан Франциско и Училището по изкуства Северна Каролина. От 1996-2006 г.  танцува за Pacific Northwest Ballet под ръководството на Франсия Ръсел, Кент Стоуъл и Питър Боул. Откакто е там, г-н Аде е изпълявал водещи роли в “Четирите темперамента” и “Сън в лятна нощ” на Дж. Баланчин; “Веселата вдовица” на Роналд Хинд; “Трагедията на Ромео и Жулиета” на Кент Стоуъл. Участвал е и във “Валсът”, “Блудният син”, “Симфония в до мажор”, “Симфония в три движения” и “На кого му пука” на Баланчин; както и в “Fearful Symmetries” на Питър Мартин. Той поставя началото на главните роли в “Torque” на В. Канипароли, както и “Almost Tango” и “Within/Without” на Николо Фонте.
От 2006 г. г-н Аде е солист в Центъра “Франсия Ръсел” на училищео на Pacific Northwest Ballet, под артистичното ръководство на Питър Боул. Той е също така постоянен гостуващ преподавател в Балетната академия “East” в Ню Йорк под ръководството на Дарла Хувър и Джулия Дубно. Г-н Аде е преподавал още в Младежкия Балет Централна Пенсилвания, Академията за балет Tri-Cities, Регионалния балет Юта и Училището по изкуства на Университета Северна Каролина. Преподавал е и на различни национални и регионални фестивали за асоциацията “Regional Dance America”. В следствие на това партньорство, г-н Аде е бил домакин на конференцията “Craft of Choreography” и на летен интензивен курс в периода 2007-2009 г., и е преподавал в рамките на същата конференция от 2004 г. до 2009 г. Той е презентирал спектаклите на Pacific Northwest Ballet “Eyes on Dance” и “ Discover Dance” и е проектен координатор на Хореографското изложение на компанията от 2005 г.

[divider top=“0″]

Маркъс Галанте – Brodway Jazz

MarcusGalanteМаркъс Галанте има широк опит като хореограф и преподавател по целия свят. Обучавал се е в  Американски балетен театър и в Училището за американски балет; бил е също стипендиант в Харкнес Балет в Ню Йорк. Сред неговите учители са Патриша Уайлд, Ричард Рап, Стенли Уилямс и Джордж Баланчин. Танцувал е с множество компании като Чикаго Лирик Балет под ръководството на Мария Талчийф, Кливлънд Балет, Чинчинати Балет, Еглевски Балет и е бил солист на Националния Балет на ЮАР C.A.P.A.B., изпълнявайки класически репертоар. На Бродуей той е участвал като певец, танцьор и актьор в “A Chorus Line”, “Pippin”, “Carousel” и др. Той е работил и в операта, във филмови и телевизионни продукции заедно с Шърли Маклейн.

Г-н Галанте е създал множество успешни хореографии за балетни и театрални постановки, както и телевизионна и филмова хореография. През 1995 г. той е номиниран за наградата “Танц във филм” за късометражния филм “Private Performance” на режисьора Морган Спърлок. Получавал е стипендии от National Endowment for the Arts (хореография) и грантове за хореография от Фондацията за танц “Харкнес”. Г-н Галанте е бил преподавател в едни от най-престижните институции в страната като Ню Йорк Сити БалетАмерикански балетен театърAlvin AileyPacific Northwest Ballet, Балетното училище и компания Пенсилвания, Балетната компания “Lines Contemporary”, Еглевски Балет, Балет Чикаго, „Стъпки на Бродуей“, Танцовия център Бродуей, Балет Артс (Ню Йорк), Регионалния балет Мидуестърн, Чикагската Национална асоциация на майсторите на танца и мн. др. Неговият международен опит включва покани в Русия, Финландия, Япония, България, Черна гора, Германия, Аржентина, Бразилия и др.

[divider top=“0″]

Крисчън вон Хауърд – Модерен танц

ChristianvonHowardКрисчън вон Хауърд е артистичен директор на VON HOWARD PROJECT, компания за съвременен танц от Средноатлантическия регион, с офиси в Ню Йорк и Вирджиния. Той е асистент-преподавател по танц и хореография в университета Вирджиния Комънуелт и преподава в известното танцово училище Alvin Ailey в Ню Йорк. Крисчън присъства в преподавателския състав на редица изтъкнати танцови институции и фестивали, между които „Interlochen Arts Camp” и Американския танцов фестивал (в интензивната зимна програма). Неговите хореографии са поставяни на сцената на „Работилница по Танцов Театър”, „Joyce SoHo”, по време на фестивалите „DanceNow” в Ню Йорк и „Spoleto”. Работата му като хореограф е предпочитана от различни танцови компании, колежи и университети, сред тях Колумбия Колидж, Университета на Илинойс “Urbana-Champaign”, Университета Джаксънвил, компания „ The Power Company” и мн. др. През 2006 г. Крисчън получава стипендия за хореограф от градския съвет за изкуства на Ню Джърси. През 2010 г. неговите хореографии са избрани да представят Средноатлантическия регион на националната конференция на американската асоциация за студентски танцови фестивали към Центъра „Кенеди” във Вашингтон. Професионалният му опит включва работа с танцьори като Дъг Вароун, Фернандо Буйон, Дъглас Бекер, Джермол Барнс и участия в спектакли на танцови компании като „Ballet Concerto”, „Footprints”, „Fred Benjamin”, „Daniel Gwirtzman” и „Alpha Omega Theatrical Dance Co.”. Има диплома за бакалавър по изящни изкуства на Християнския университет в Тексас и за магистър по изящни изкуства на Училището по изкуства „Tisch”, Ню Йорк.

[divider top=“0″]

Андреа Бър – Hip Hop

Andrea Burr

Силната страст на Андреа към танца я отвежда към кариера в Лос Анджелис. Тя има договор с Агенция “Go to Talent” и към момента тренира със стипендия в Студио Debbie Reynolds Dance Studio. Нейното най-скорошно постижение е танцовото й участие в Риана в X-Factor, където тя представя световната премиера на “We Found Love”. През януари Андреа е избрана за финалист за шоуто Monsters of Hip Hop, което ще се състои в Лос Анджелис това лято. Миналата година Андреа прекарва 6 месеца в Китай, преподавайки танци и изнасяйки концерти, а след завръщането си в САЩ режисира хип-хоп спектакли в Сиатъл. Тя е танцувала в концерта на Cruz Control в Moore Theatre, в “Seattle Seahawks halftime show”, като гост изпълнител в шоуто “The Monsters of Hip Hop” в Лос Анджелис, в “Тhe Vietnamese Music Awards”, и “Тhe Young Tanzsommer Austria Tour” с Westlake Dance Center Performing Group. Тя е създател на хореография, която е избрана да се играе в Disneyland, Калифорния и на “RDA Dance America Festival” в щата Юта. Печелила е много творчески стипендии като „Стъпки на Бродуей“ в Ню Йорк, Millenium Dance Complex в Лос Анджелис, Debbie Reynolds Dance Studio в Лос Анжелес, Monsters of Hip Hop, “Company Dance”, “Hollywood Vibe”, “L.A. Elite”, “Encore”, и “West Coast Dance Explosion”.

[divider top=“0″]

Петър Илиев – Характерен танц

Артистичен директор и основател на Фондация “Танцово изкуство – Илиев”. Повече информация можете да намерите тук.

[divider top=“0″]

Дебра Робинсън – Тайландски масаж

DebraRobinsonОсноваващ се на традиция, дълга повече от две хилядолетия, тай масажът е ненадминат в лечебните си свойства, както за тялото, така и за разума и духа. Дебра се занимава с това изкуство повече от 20 години, а от няколко години го преподава и по света. Тя се интересува от соматична психология и лечение на травми. В свободното си време танцува нардони танци от цял свят. Освен класовете по основни движения и теория на тай масаж, тя предлага и индивидуални лечебни сесии.[spacer size=“10″]

[/tab]
[tab title=“Съпътстващи събития“]
[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

ИНТЕРАКТИВНА ДИСКУСИЯ

на тема “Танцовото изкуство и предприемчивостта. Танцът като културна индустрия”

Сряда, 11 април 2012 г., 19 ч.
+ това, ул. «Марин Дринов» 30

Интерактивна дискусия с американски и български хореографи и танцьори, арт мениджъри и изследователи в сферата на културните индустрии.

Вход: свободен

[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]
P1190220[/column][divider top=“0″]

[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

ФОТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА

9 – 15 април 2012 г.
+ това, ул. Марин Дринов 30

Фотограф: Александър Нишков. Изложба на черно-бели студийни арт фотографии с четирима от стипендиантите на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ през изминалите години.

Фотографиите ще се продават с цел набиране на средства за наем на танцови репетиционни студия за първия независим танцов спектакъл на Петър Илиев с Фондация „Танцово изкуство – Илиев“. Той ще има премиера през есента, като ще ползва хореографии, създадени по време на Танцова работилница. В спектакъла ще се включат най-добрите млади танцьори, избрани по време на Работилницата.

Вход: свободен[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]
podkrepa[/column][divider top=“0″]
[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

ОТВОРЕНИ СТУДИЯ

Петък, 13 април, 14:00-18:00 ч.
Държавен музикален и балетен център, ул. «П. Волов» 3

Класове от Танцова работилница, отворени за посещение и наблюдение за всички граждани, желаещи да видят на живо как преподават хореографите и как се случва интеракцията с младите танцьори по време на проекта.

Вход: свободен

[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]

ДЕТСКО “ТАНЦОВО ФОАЙЕ”

Неделя, 15 април 2012 г., Великден, 17:30 ч., преди финалния спектакъл
Държавен музикален и балетен център, бул. «В. Левски» 100

“Танцово фоайе” за деца на възраст 6-12 год. с артистичния директор на Фондация «Танцово изкуство – Илиев». На място и на момента Петър Илиев ще показва на децата нови и интересни танцови движения. Всички деца, желаещи да се включат, са добре дошли, без подготовка, без гуменки, без нищо, независимо дали са танцували досега или не. Запомнящото се преживяване им е гарантиртано!

Вход: свободен[/column][/tab]
[tab title=“Стипендианти“]
[column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

По време на “Танцова работилница 2012” в София, България, петте най-талантливи танцьора бяха избрани да получат стипендии за участие в известни летни интензивни курсове в САЩ.

Избраните участници и интензивните летни програми, в които ще се включат, са:

  • Даниел Тичков (17 год., Национално училище за танцово изкуство, София) – летния курс в Училището към Pacific Northwest Ballet
  • Ралица Илиева (14 год., Национално училище за танцово изкуство, София) – летния курс в Ballet Chicago
  • Георги Иванов (19 год., Дьржавен музикален и балетен център, София) – летния курс в Ballet Chicago
  • Елена Димитрова (19 год., Национално училище за танцово изкуство, София) – летния курс на колежа към Syracuse University
  • Александра Цветкова (22 год., хип-хоп група Dem Divas, София) – двуседмично участие в курсовете по хип-хоп в Debbie Reynolds Studio

[/column]

[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]iner
stipendinati 2012 1[/column][/tab][/tabs][tabs style=“1″][tab title=“Project“][column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

Dance It! is a week-long annual dance workshop which takes place in Bulgaria during the academic spring break (April 9-15, 2012). It is an international collaboration which targets young dancers, both from Europe and the United States up to 2011, and now, in its fifth year, already opened also to artists from any other interested country.

In the course of the week, young dancers (both amateurs and professionals in training) take classes in five different styles: Classical Ballet, Modern Dance, Broadway Jazz, Hip-Hop, Character Dance. The classes are taught by renowned teachers and choreographers from both continents who bring unique expertise to dancers who do not have the chance to experience it in their routine dance curricula. Each student also participates in a choreography set up during the course of the workshop.

The goal of the project is to give the students the opportunity to acquire knowledge of several fundamentally different dance forms, while also allowing them to take part in the creative process and experience international exchange and intercultural communication.

The spring workshop closes with the final show “Sneak Peek“ – a combination of the new pieces of the choreographers involving all workshop participants and repertoire shown by specially invited renowned dance artists from Europe and the United States.

In the course of the workshop week, different dance master classes as well as public discussion on relevant topics will also enrich the program.

It is further planned that the spring Dance It! 2012 edition is continued in the autumn of the year. More information is coming soon.[/column]

[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]

IMG_4278
[/column]
[divider top=“0″]

ABF_logo1
This project is being implemented with financial support from the America for Bulgaria Foundation.

America for Bulgaria Foundation (ABF) is partnering with the Iliev Dance Art Foundation in the Dance It! 2012 Project. Founded in 2008, ABF is the successor of the Bulgarian-American Enterprise Fund (BAEF), an investment fund created by the United States of America, acting through the U.S. Agency for International Development (USAID). One of the goals of the Foundation is to support private-sector art entrepreneurs and organizations. ABF’s mission in arts and culture is to promote greater appreciation of and demand for Bulgarian arts and culture in-country and abroad; to nurture Bulgarian creative talents to lead and compete in the global marketplace; and to enhance Bulgaria’s international cultural profile. With the Dance It! 2012 Project, America for Bulgaria and the Iliev Dance Art Foundation aim at building another cultural bridge between Bulgaria and the United States, as well as to provide opportunities for Bulgarian students in dance to get a feel for the American way of work and to get to know some of the most prominent choreographers and masters of American ballet. For more information, go to www.americaforbulgaria.org

[/tab]

[tab title=“Teachers“]

Nicholas Ade – Classical Ballet

Nicholas Ade is from Los Angeles, California. He trained at San Francisco Ballet School and North Carolina School of the Arts. He danced with the Pacific Northwest Ballet from 1996-2006 under Francia Russell, Kent Stowell and Peter Boal. While with PNB, Mr. Ade performed leading roles in George Balanchine’s The Four Temperaments and A Midsummer Night’s Dream; Ronald Hynd’s The Merry Widow; and Kent Stowell’s The Tragedy of Romeo and Juliet. He has also been featured in Balanchine’s La Valse, Prodigal Son, Symphony in C, Symphony in Three Movements, and Who Cares?; and Peter Martins’ Fearful Symmetries. He originated featured roles in Val Caniparoli’s Torque and Nicolo Fonte’s Almost Tango and Within/Without.
Since 2006, Nicholas has been Principal of the Pacific Northwest Ballet School’s Francia Russell Center under Artistic Director Peter Boal. He also serves as permanent guest faculty at Ballet Academy East in New York City under Darla Hoover and Julia Dubno. Mr. Ade has also taught at Central Pennsylvania Youth Ballet, Tri-Cities Academy of Ballet, Utah Regional Ballet and the University of North Carolina School of the Arts. He also has been on faculty at several national and regional festivals for Regional Dance America. Mr. Ade’s relationship with RDA has also extended into adjudicating in 2010; as well as serving as host to the Craft of Choreography Conference and Summer Intensive from 2007-2009 and has been on the faculty of the CCC from 2004 through 2009. He has served as host of PNB’s Eyes on Dance and Discover Dance outreach performances and has been Project Coordinator for PNB’s Choreographers’ Showcase since 2005.

[divider top=“0″]

Marcus Galante – Broadway Jazz

Marcus Galante

Marcus Galante has worked extensively as a choreographer and teacher throughout the world. Trained at the American Ballet Theatre School and the School of American Ballet, he was also a trainee at the Harkness Ballet in NYC. Some of his teachers include Patricia Wilde, Richard Rapp, Stanley Williams and George Balanchine. He went on to dance with many companies such as the Chicago Lyric Ballet under Maria Tallchief, Cleveland Ballet, Cincinnati Ballet, Eglevsky Ballet and was a soloist with the National Ballet of South Africa C.A.P.A.B. performing the classical repertoire. On Broadway, he sang, danced and acted in A Chorus Line, Pippin, Carousel and other shows. He has also worked in Opera, film and in television with Shirley MacLain.
Mr. Galante has choreographed many successful ballet and theatre works and has done television and film choreography. In 1995 he nominated for a Dance in Film Award for the short film Private Performance with director Morgan Spurlock. He has been awarded fellowships from the National Endowment for the Arts (Choreography) and grants for choreography from Harkness Foundation for Dance.
As a teacher, Mr. Galante has been on the faculty of some of the most prestigious schools in the country – New York City Ballet, Alvin Ailey American Dance Center, Pennsylvania Ballet and Company, Pacific Northwest Ballet, Lines Contemporary Ballet Company, Eglevsky Ballet,  Ballet ChicagoSteps on Broadway, Broadway Dance Center, Ballet Arts (NYC); the Midwestern Regional Ballet and The Chicago National Association of Dance Masters; and many others. His international experience includes invitations to St. Petersburg, Russia, Finland, Japan, Bulgaria, Montenegro, Germany, Argentina, Brazil etc.

[divider top=“0″]

Christian von Howard – Modern Dance

Christian von Howard is the Artistic Director of the VON HOWARD PROJECT, a Mid-Atlantic contemporary dance company based out of New York City and Virginia. He is an Assistant Professor of Dance & Choreography at Virginia Commonwealth University and also teaches at the Alvin Ailey School in NYC. Christian has been a part of the teaching faculty of many notable dance institutions and festivals which include the Interlochen Arts Camp and the American Dance Festival (Winter Intensive). His choreography has been produced in various venues including Dance Theater Workshop, Joyce SoHo, DanceNow/NYC Festival, and the Spoleto Festival (SC). His choreographic work has been commissioned by various dance companies, colleges and universities including Columbia College (SC), University of Illinois Urbana-Champaign, Jacksonville University, The Power Company and various others. In 2006, Christian received a Choreographic Fellowship from the NJ State Council of the Arts. In 2010, his choreographic work was selected to represent the Mid-Atlantic Region at the 2010 National Conference of the American College Dance Festival Association at the Kennedy Center in Washington, DC. Professionally he has worked with such artists as Doug Varone, Fernando Bujones, Douglas Becker, Germaul Barnes and has performed with numerous companies including Ballet Concerto, Footprints Dance Co., Fred Benjamin Dance Co., Daniel Gwirtzman Dance Co., and the Alpha Omega Theatrical Dance Co. He holds a BFA from Texas Christian University and a MFA from Tisch School of the Arts, NYU.

[divider top=“0″]

Andrea Burr – Hip Hop

Andrea_BurrAndrea Burr is passionate about dance and moved to Los Angeles to pursue a career in it. Andrea is signed with Go to Talent Agency in LA and currently trains on scholarship at Debbie Reynolds Dance Studio. Her most recent credit is dancing with Rihanna on the X-Factor, where she performed the world premier to „We Found Love“. In January Andrea was selected as a finalist for the Monsters of Hip Hop show to be held in LA this summer. Last year, Andrea lived in China for 6 months teaching dance and performing. Upon return to the states, she co-directed a hip hop dance show in Seattle. Some of Andrea’s credits include: Cruz Control’s show at the Moore Theatre, Seattle Seahawks halftime show, guest performer in The Monsters of Hip Hop show in L.A., backup dancer for the Vietnamese Music Awards, and the Young Tanzsommer Austria Tour with Westlake Dance Center Performing Group. Andrea is credited with award winning choreography which has been selected to perform at Disneyland in CA and the RDA Dance America Festival in Utah. She has received scholarships to Steps on Broadway in NYC, Millenium Dance Complex in L.A., Debbie Reynolds in L.A. and various convention scholarships from Monsters of Hip Hop, Company Dance, Hollywood Vibe, L.A. Elite, Encore, and West Coast Dance Explosion.

[divider top=“0″]

Petur Iliev – Character Dance

Artistic Director and Founder of the Iliev Dance Art Foundation. More information here.

[divider top=“0″]

Debra Robinson – Thai Massage

DebraRobinsonRooted in a 2600 year old tradition, Thai is an unparalleled healing modality for body mind and spirit. Debra has studied and practiced this art form for 20 years. In recent years she has taught and mentored students from around the world. She has an active interest in somatic psychology and trauma relief. In her spare time she enjoys recreational folk dance. She will be offering one on one bodywork sessions in addition to teaching experiential classes in the basic movements and theory of Thai massage.[spacer size=“10″]
[/tab]
[tab title=“Events“]
[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

INTERACTIVE DISCUSSION

“Dance Art and Entrepreneurship. Dance as a Cultural Industry”

Wednesday, April 11th, 2012, 7 pm
+ това (plus tova), 30 Marin Drinov Str.

[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]
P1190220[/column][divider top=“0″]
[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

EXHIBITION

April 9th – 15th, 2012
+ това (plus tova), 30 Marin Drinov Str.

Photographer: Alexander Nishkov. Exhibition of black-white studio art prints with four former scholarship recipients of the Iliev Dance Art Foundation.

The photographs are offered for sale in order to collect the funds needed for renting rehearsal studios for the first independent dance performance of the choreographer Petur Iliev under the Iliev Dance Art Foundation in Bulgaria. The performance is planned for the autumn of 2012.

[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]
podkrepa[/column][divider top=“0″]
[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

OPEN STUDIOS

Friday, April 13th, 2012, 2 – 6 pm

State Music and Ballet Center, 3 P. Volov Str.

Dance classes from the Dance It! program open for visits by any interested person.

[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]

DANCE WORKSHOP FOR CHILDREN

Sunday, April 15th, 2012, Easter, 5:30 pm, before the big final performance
State Music and Ballet Center, 100 V. Levski Str.

Dance workshop for children between 6 and 12 years old with Petur Iliev.

[/column][/tab]
[tab title=“Scholarship Recipients“]
[column size=“2-3″ last=“0″ style=“0″]

During the Dance It! 2012 project in Sofia, Bulgaria the five most talented participants were selected to receive scholarships in order to participate in summer dance intensive courses in the U.S.

The selected dancers and the intensive programs they will visit are:

 • Daniel Tichkov (17 years old, National School of Dance Art, Sofia, Bulgaria) – 2012 Pacific Northwest Ballet School Summer Program
 • Ralitsa Ilieva (14 years old, National School of Dance Art, Sofia, Bulgaria) – 2012 Summer Course of Ballet Chicago
 • Georgi Ivanov (19 years old, State Music and ballet Center) – 2012 Summer Course of Ballet Chicago
 • Elena Dimitrova (19 years old, National School of Dance Art, Sofia, Bulgaria) – Summer Dance Intensive 2012 at the University College of Syracuse University
 • Alexandra Tsvetkova (22 years old, Hip-Hop Crew Dem Divas, Sofia, Bulgaria) – a two-week training in hip-hop at Debbie Reynolds Studio

[/column]

[column size=“1-3″ last=“1″ style=“0″]iner
stipendinati 2012 1[/column][/tab]
[/tabs]