[tabs style=“1″][tab title=“Проект“]
[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

„Танцова работилница“ е интензивна танцова програма, която се състои в продължение на една седмица в България по време на пролетната ваканция на учениците (4 – 10 април 2011 г.) Тя е плод на международно сътрудничество, което има за цел да обучава млади танцьори от България и САЩ (а за в бъдеще и от други европейски държави).

В течение на една седмица танцьорите (както професионалисти, така и аматьори) посещават класове в различни танцови стилове: класически балет, модерен танц, бродуей джаз и хоп-хоп. Класовете се водят от утвърдени учители и хореографи от САЩ и България, които споделят своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Всеки ученик също участва и в хореографии, поставени по време на работилницата.

Целта на проекта е да даде на учениците възможност да се докоснат до нови танцови форми, като освен това участват в творческия процес. „Танцова работилница“ завършва с финален концерт, където хореографите представят своята иновативна работа, създадена по време на проекта.

[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]

[/column]
[divider top=“0″]

ABF_logo1
Проектът се осъществява с финансовата помощ на Фондация „Америка за България“

Фондация „Америка за България” е партньор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” по проекта “Танцова работилница 2011”. Основана през 2008 г., Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Една от целите на фондацията е да подкрепя частната инициатива в изкуството и културата. Мисията на Фондация „Америка за България” е насочена към постигане на по-високо признание на българските творци в страната и чужбина, насърчаване на изявата на родните ни таланти на световната сцена и утвърждаване на международния културен имидж на България. С „Танцова работилница 2011” Фондация „Америка за България” и Фондация „Танцово изкуство – Илиев” имат амбиция да построят още един културен мост между България и Америка и да дадат възможност на българските ученици по танц да се докоснат до американския начин на работа, да се запознят с най-добрите балетни хореографи и майстори на американския балет. Повече информация може да намерите на www.americaforbulgaria.org

[/tab]

[tab title=“Учители“]

Даниел Дуел – Класически балет, стил Баланчин

Daniel Duell

Основател и артистичен директор на [permalink p=“http://www.balletchicago.org/index.asp“ target=“self“] Балет Чикаго[/permalink], Даниел Дуел е страстен привърженик на класицизма в класическата му форма. Като солист на Ню Йорк Сити Балет от 1979-1987 година, той представя широк репертоар, изпълнявайки водещи роли в балетите на Баланшин, Джером Робинс, Питър Мартинс и Жак Д’амбоа, както и много други. След като получава стипендия на Фондация „Форд” на 13-годишна възраст, той продължава обучението си в Американското Балетно Училище на 16-годишна възраст, а на 19 години е поканен да се присъедини към Ню Йорк Сити Балет. Освен 15-те години в Ню Йорк Сити Балет, той е специален гостуващ артист в множество танцови компании в страната и е танцувал за няколко национални телевизионни програми „Танцувай в Америка“. Дуел работи като хореограф от 1980 г. и е поставял хореографии за Балет Чикаго, Балет Хиспанико от Ню Йорк, Дейтън Балет, Харкнес  Денс Театър, Танцов Фестивал „Джейкъб Пилоу“ и Американското Балетно Училище.

Дуел преподава специализирани класове (мастър класове) и е гост-преподавател в САЩ и Европа. Той често държи лекции по балет, музика и изкуство и е член на няколко борда на неправителствени организации. През 2000 г. той получава наградата Рут Пейдж от Чикагското Артистично Общество за отличната си работа като Артистичен директор на Балет Чикаго – Студийна Копания. Освен че поставя творби на Баланшин за Балет Чикаго, г-н Дуел е поставял ‘Аполо’ за Балет Милуоки, „Концерто Бароко“ и „Валс-фантаз“ за Джем Сити Балет в Дейтън, Охайо, и „Аполо“ и „Валс-фантаз“ за Чанел Айлъндс Балет във Вентура, Калифорния. През 2007 г. е специален гост-преподавател в Американското Балетно Училище.

[divider top=“0″]

Маркъс Галанте – Broadway Jazz

MarcusGalanteЗаслугите на Маркъс Галанте са многобройни и международни. Той е преподавал в Германия, Русия, Финландия, Япония и други страни, както и на множество места в САЩ в престижни институции като [permalink p=“http://www.nycballet.com/“ target=“blank“]Ню Йорк Сити Балет[/permalink], [permalink p=http://www.abt.org/ target=“blank“]Американски балетен театър[/permalink], [permalink p=“http://www.alvinailey.org/“ target=“blank“]Alvin Ailey[/permalink]  и [permalink p=“http://www.pnb.org/“ target=“blank“]Pacific Northwest Ballet[/permalink]. Освен класически балет, Галанте преподава и бродуейски театрален танцов стил. Г-н Галанте се е обучавал в Американския балетен театър и в Училището за американски балет при професионалнисти като Патриша Уайлд, Нанси Клемент, Олга Меринова и Жорж Баланшин. Галанте е награден с множество награди и стипендии за хореография, като също така е бил главен изпълнител в бродуейски шоута. Г-н Галанте също така е пианист със солиден опит в акомпанирането на балетни класове. Той е записал 2 диска с музика за балетни класове и използва музикалната си основа, за да обогати своята учителска и творческа дейност.

[divider top=“0″]

Гери Абът – Модерен танц

Garry Abbott

Повече от 30 години Гери Абът танцува, преподава и създава хореографии, които споделя с хората по цял свят. През 1976 Абът започва своята кариера в Атлантовския танцов театър на Барбара Съливан. Там той развива своя интерес към хореографията. През 1979 г. Абът получава стипендия за Калифорнийския институт за изкуство, където се обучава при Кристин Лоусън, Мия Славенска и Николас Гън. През 1985 г. г-н Абът се мести в Денвър, Колорадо, за да танцува със световно известния Клео Паркър Робинсън Денс Театър, с артистичен директор Клео Паркър Робинсън. Компанията му дава възможност да се обучава при множество създатели на танца. През 1989 г. Абът дебютира с първата си творческа работа за компанията – дует, основан   на сношителните навици на паяците, под името „Araignee“. Хореографиите на Абът все още са в репертоара на компанията на г-жа Робинсън.

През 2006 г. Абът поставя първия си мюзикъл „Вярвай в себе си“ и заема длъжността Артистичен директор на уъркшопа за изпълнителски изкуства – това е триседмичен летен интензивен семинар, насочен към млади хора, които искат да преживеят интензивно обучение с жанра музикален театър, обучавайки се при някои от водещите експерти в страната.  Гери Абът и Кевин Йега Джеф, заедно с Линда Спригс, Диан Шобер и ЛаВерн Алфеър Джеф основават компанията „Дийпли рутед продакшънс“ през 1995 г. През 15-годишната си история „Дийпли рутед“ не само се превръща в първокласна танцова компания, която носи положителен фокус на чикагското танцово общество, но е и място, където артистите идват, за да се докоснат с изкуството си. Някои от хореографиите, които Абът създава за компанията, са: „Desire“, „Just Miss Sadie”, „The Dance We Dance“, „MOVE!“, „”Hand to Mouth”, “Nefertiti A Concert of Music and Dance”, Decadent Dream and his latest work “53 Inhale”.

Прочете още на: [permalink p=“www.deeplyrootedproductions.org“ target=“blank“]www.deeplyrootedproductions.org[/permalink]

[divider top=“0″]

Андреа Бър – Hip Hop

Andrea_BurrСилната страст на Андреа към танца наскоро я отвежда в Лос Ажелис, където тя работи към MSA Agency. Миналата година Адреа прекарва 6 месеца в Китай, преподавайки танци и изнасяйки концерти, а след завръщането си в САЩ режисира хип хоп спектакли в Сиатъл. Тя е танцувала в концерта на Cruz Control в Moore Theatre, Сиатъл, в шоуто The Monsters of Hip Hop в Лос Анжелис,  в Тhe Vietnamese Music Awards, и Тhe Young Tanzsommer Austria Tour с Westlake Dance Center Performing Group. Тя е създател на хореография, която е избрана да се играе в Disneyland, Калифорния и на RDA Dance America Festival  в щата Юта. Печелила е много творчески стипении като Steps on Broadway в Ню Йорк, [permalink p=“http://millenniumdancecomplex.com/main/“ target=“blank“]Millenium Dance Complex[/permalink] в Лос Анжелес, [permalink p=“http://drdancestudio.com/“ target=“blank“]Debbie Reynolds Dance Studio[/permalink] в Лос Анжелес, [permalink p=“http://www.monstersofhiphop.com/“ target=“blank“]Monsters of HipHop[/permalink], Company Dance, Hollywood Vibe, L.A. Elite, Encore, и West Coast Dance Explosion.

[divider top=“0″]

Дебра Робинсън – Thai Massage

DebraRobinsonОсноваващ се на традиция, дълга повече от две хилядолетия, тай масажът е ненадминат в лечебните си свойства, както за тялото, така и за разума и духа. Дебра се занимава с това изкуство повече от 20 години, а от няколко години го преподава и по света. Тя се интересува от соматична психология и лечение на травми. В свободното си време танцува нардони танци от цял свят. Освен класовете по основни движения и теория на тай масаж, тя предлага и индивидуални лечебни сесии.

[spacer size=“10″][/tab]
[tab title=“Съпътстващи събития“]
[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

Интерактивна дискусия: „Креативни подходи в обучението по танц и хореография“

Дата: 8 Април (петък), 2011, 19:00 ч

Място на провеждане: [permalink p=“www.redhouse-sofia.org/?“ target=“blank“]Център за култура и дебат “Червената къща”, Зала „Пеша Николова“[/permalink]

Ул. Любен Каравелов 15, гр. София[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]
IMG_9296[/column][/tab]
[tab title=“Стипендианти“]

По време на Танцова работилница 2011 бяха избрани петте най-талантливи танцьори, които получиха стипендии за обучение за летни интензивни курсове в САЩ.

[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

  • Станислав Стефанов (танцьор в Държавен музикален и балетен център, София) – получава стипендия за балет в лятната интензивна програма на Ballet Chicago
  • Виктор Денисов (танцьор в Държавен музикален и балетен център, София) – получава стипендия за балет в лятната интензивна програма наBallet Chicago;
  • Грета Георгиева (танцьор в Държавна опера – Русе) – получава стипендия за балет в лятната интензивна програма „Syracuse University Summer Dance Intensive„;
  • Василена Шопова (ученичка в Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“, Пловдив) – получава стипендия за модерен танц в лятната интензивна програма на Deeply Rooted Dance Company, Чикаго;
  • Росица Терзийска (студентка в Академията по танцово и музикално изкуство – Пловдив, помощник-хореограф в Танцова формация „Мираж“, гр. Русе) – получава стипендия за хип-хоп в Debbie Reynolds Dance Studios, Северен Холивуд, Калифорния

[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]
IMG_9360 IMG_9403
[/column]

[accordion]
[spoiler title=“Как се почувстваха нашите стипендианти, когато разбраха, че са избрани:“ open=“1″ style=“2″]
[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]
[quote style=“1″]Изключително!!! Щастлива, горда, оценена! Не можех да повярвам, беше като сън. Мечтаех го от години! И ето, че се сбъдна… Повярвах в максимата: „Труд напразно няма!!!”. Много работих, за да стигна до тук и мисля, че е заслужено![/quote]

Василена

[/column]

[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]
[quote style=“1″]Много се зарадвах, защото знаех , че ще се докосна и запозная отблизо с една от най-популярните техники в Класическият балет.[/quote]

 Станислав

[/column]

[/spoiler]
[spoiler title=“Впечатления от обучителните програми:“ open=“0″ style=“2″]

[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]
[quote style=“1″]…труд и всеотдайност![/quote]

Василена

[quote style=“1″]За мен със сигурност си струваше усилието да отида там. Всеки ден ме болеше тялото. Работех много, бях в класове и репетиции от 10:00 ч. сутринта до 5:30 след обяд, бързах да хвана влака, да стигна за класовете, имаше такава динамика… Сега тук ми е скучно и не знам какво да правя.” И още: “Ние тук в нашите театри спим. В Балет Чикаго имах чувството, че най-после се събудих.[/quote]

Виктор

[/column]

[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″][quote style=“1″]Поради  постоянната ни заетост и ангажираност във всички класове и репетиции всеки ден минаваше неусетно. Откровено казано не всички класове ми допадаха… но въпреки това се опитах да ги „използвам” по най-пълноценния и полезен за мен начин.[/quote]

 Станислав

[quote style=“1″]Тази лятна програма беше цяло приключение и изпитание за мен, тъй като беше много интензивна и наситена с много емоции… тази програма …ми даде наистина много и отвори хоризонтите ми за нещо ново и различно.[/quote]

Грета

[/column]

[/spoiler]
[/accordion]
[/tab][/tabs][tabs style=“1″][tab title=“Project“][column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

Dance Bulgaria is a week-long annual dance workshop which takes place in Bulgaria during the academic spring break (April 4-10, 2011). It is an international collaboration which targets young dancers, both from Europe and the United States.

In the course of the week, young dancers (both amateurs and professionals in training) take classes in four different styles: Classical ballet, Modern dance, Broadway Jazz and Hip-Hop. The classes are taught by renowned teachers and choreographers from both continents who bring unique expertise to dancers who do not have the chance to experience it in their routine dance curricula. Each student also participates in a choreography set up during the course of the workshop.

The goal of the project is to give the students the opportunity to acquire basic knowledge of several fundamentally different dance forms, while also allowing them to take part in the creative process. The workshop closes with a Final Concert where the choreographers show their new pieces.

[/column]
[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]

[/column]

[divider =“1″]

ABF_logo1
This project is being implemented with financial support from the America for Bulgaria Foundation.

America for Bulgaria Foundation (ABF) is partnering with the Iliev Dance Art Foundation in the Dance Bulgaria 2011 Project. Founded in 2008, ABF is the successor of the Bulgarian-American Enterprise Fund (BAEF), an investment fund created by the United States of America, acting through the U.S. Agency for International Development (USAID). One of the goals of the Foundation is to support private-sector art entrepreneurs and organizations. ABF’s mission in arts and culture is to promote greater appreciation of and demand for Bulgarian arts and culture in-country and abroad; to nurture Bulgarian creative talents to lead and compete in the global marketplace; and to enhance Bulgaria’s international cultural profile. With the Dance Bulgaria 2011 Project, America for Bulgaria and the Iliev Dance Art Foundation aim at building another cultural bridge between Bulgaria and the United States, as well as to provide opportunities for Bulgarian students in dance to get a feel for the American way of work and to get to know some of the most prominent choreographers and masters of American ballet. For more information, go to www.americaforbulgaria.org

[/tab]

[tab title=“Teachers“]

Daniel Duell – Ballet, Balanchine Style

Daniel Duell

Founder and Artistic Director of  [permalink p=“http://www.balletchicago.org/index.asp“ target=“self“] Ballet Chicago[/permalink], Duell is a force in the development of American Classicism, who is passionate about the advancement of ballet technique in its purest and most energetic form. As a dancer with the New York City Ballet from 1972-1987, he was taught and coached daily by George Balanchine. Quickly rising through the ranks, Duell was promoted to Soloist in 1977, and then Principal Dancer in 1979. He embodied a wide-ranging repertoire, dancing leading roles in the ballets of George Balanchine, Jerome Robbins, Peter Martins, and Jacques d’Amboise, among others, including multiple works that were created for him. A Ford Foundation Scholarship recipient from the age of 13, he trained with the Dayton Civic Ballet, then at the School of American Ballet, and at the age of 19 was invited to join NYCB. In addition to his fifteen years at NYCB, he was a featured guest artist for numerous companies nationwide and performed for several PBS Dance in America public television programs. Duell has been choreographing since 1980 and has created works for Ballet Chicago, Ballet Hispanico of New York, Dayton Ballet, Harkness Dance Theatre, the Jacob’s Pillow Dance Festival, and the School of American Ballet.

[divider top=“0″]

Marcus Galante – Broadway Jazz

MarcusGalanteMarcus Galante’s credentials are extensive and international. He has taught in Germany, Russia, Finland, Japan and other countries as well as all over the USA at major institutions including the [permalink p=“http://www.nycballet.com/“ target=“blank“]New York City Ballet[/permalink], [permalink p=http://www.abt.org/ target=“blank“]American Ballet Theater[/permalink], [permalink p=“http://www.alvinailey.org/“ target=“blank“]Alvin Ailey[/permalink]  and [permalink p=“http://www.pnb.org/“ target=“blank“]Pacific Northwest Ballet[/permalink]. In addition to Ballet, also teachеs Broadway theatre dance. Mr. Galante has trained at the American Ballet Theatre and the School of American Ballet with professionals such as Patricia Wilde, Nancy Clement, Olga Merinova, and George Balanchine, among others. He is the recipient of a number of awards and fellowships for choregraphy and has starred in Broadway shows including A Chorus Line, Pippin, Carousel, The Shirley MacLaine Show, and others.

Mr. Galante is also a pianist with an extensive experience accompanying ballet classes. He has recorded 2 ballet class CDs and uses his musical background to enhance his teaching and choreographic work.

[divider top=“0″]

 Gary Abbott – Modern Dance

Garry Abbott

For over 30 years Gary Abbott has been dancing, teaching and creating choreography to share with people the world over. In 1976, Abbott began his career as a dancer with Barbara Sullivan’s Atlanta Dance Theatre. There he developed his interest in choreography. In 1979, Abbott received a scholarship to attend California Institute for the Arts, where he studied with Crystine Lawson, Mia Slavenska and Nicholas Gunn.
In 1985 Mr. Abbott moved to Denver, Colorado to dance in the world renowned Cleo Parker Robinson Dance Theatre, Cleo Parker Robinson, Artistic Director. This company gave him an opportunity to study with many great dance makers. In 1989, Abbott premiered his first work for the company; a duet based on the mating habits of spiders entitled „Araignee“. His choreographies are still active in Ms. Robinson’s company repertoire.
In 2006 Mr. Abbott premiered his own musical “Believe in Yourself” and began serving as the „Performing Arts Workshop“(PAW)’s Artistic Director – a three week long summer intensive for young people who want to experience intense musical theatre training with some of the leading artists in the country.
Gary Abbott and Kevin Iega Jeff, along with Linda Spriggs, Diane Shober and LaVerne Alaphaire Jeff founded Deeply Rooted Productions in 1995. In its 14 year history Deeply Rooted has become not only a stellar dance company that brings positive attention to the Chicago dance community but also a place where dance artists come to connect and reconnect with their craft. Some of Abbott’s choreogphic contributions for Deeply Rooted include „Desire“, „Just Miss Sadie”, „The Dance We Dance“, „MOVE!“, „”Hand to Mouth”, “Nefertiti A Concert of Music and Dance”, Decadent Dream and his latest work “53 Inhale”

[permalink p=“www.deeplyrootedproductions.org“ target=“blank“]www.deeplyrootedproductions.org[/permalink]

[divider top=“0″]

Andrea Burr – Hip Hop

Andrea_BurrAndrea Burr is passionate about dance and recently moved to Los Angeles to pursue a career in it. Last summer while visiting LA, Andrea simultaneously made it to the end of the Lady Gaga auditions, and signed with MSA Agency! This past year, Andrea lived in China for 6 months teaching dance and performing. Upon return to the states, she co-directed a hip hop dance show in Seattle. Andrea is an established dancer in the Seattle community and looks forward to making a similar reputation in her new home! Some of Andrea’s credits include: Cruz Control’s show at the Moore Theatre, Seattle Seahawks halftime show, guest performer in The Monsters of Hip Hop show in L.A., backup dancer for the Vietnamese Music Awards, and the Young Tanzsommer Austria Tour with Westlake Dance Center Performing Group. Andrea is credited with award winning choreography which has been selected to perform at Disneyland in CA and the RDA Dance America Festival in Utah. She has received scholarships to Steps on Broadway in NYC,  [permalink p=“http://millenniumdancecomplex.com/main/“ target=“blank“]Millenium Dance Complex[/permalink], [permalink p=“http://drdancestudio.com/“ target=“blank“]Debbie Reynolds Dance Studio[/permalink] in Los Angeles,  and various convention scholarships from [permalink p=“http://www.monstersofhiphop.com/“ target=“blank“]Monsters of HipHop[/permalink], Company Dance, Hollywood Vibe, L.A. Elite, Encore, and West Coast Dance Explosion.

[divider top=“0″]

Debra Robinson – Thai Massage

DebraRobinsonRooted in a 2600 year old tradition, Thai is an unparalleled healing modality for body mind and spirit. Debra has studied and practiced this art form for 20 years. In recent years she has taught and mentored students from around the world. She has an active interest in somatic psychology and trauma relief. In her spare time she enjoys recreational folk dance. She will be offering one on one bodywork sessions in addition to teaching experiential classes in the basic movements and theory of Thai massage.

[divider top=“0″]

[/tab]
[tab title=“Events“]
[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

Interactive Discussion: „Creative Approaches in Dance Training and Choreography“

Interactive discussion with American choreographers and members of the Bulgarian dance community.

Place and Time:
Friday, April 8, 2011, 19:00
[permalink p=“www.redhouse-sofia.org/?“ target=“blank“]The Red House Culture and Debate Centre[/permalink]
15 Lyuben Karavelov St., Sofia

Pesha Nikolova Hall

[/column][column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]
IMG_9296[/column][/tab]
[tab title=“Scholarship recipients“]

Five of the most talanted „Dance It! 2012“ participants were selected for scholarships for summer intensive dance programs in USA.

[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]

  • Stanislav Stefanov (works at the State Ballet and Music Center, Sofia) – a scholarship for the ballet summer intensive program at  Ballet Chicago
  • Victor Denisov (works at the State Ballet and Music Center, Sofia) – a scholarship for the ballet summer intensive program at  Ballet Chicago
  • Vasilena Shopova (student at the National School of Music and Dance Art „D. Perkov“, Plovdiv) – a scholarship for the modern dance summer intensive program at Deeply Rooted Dance Company, Chicago;
  • Rositsa Terziyska (student at the Academy of Dance Art, Music and Fine Arts – Plovdiv, assistent choreographer at „Mirage“ Dance Formation)  – a scholarship for a hip-hop summer intensive course at Debbie Reynolds Dance Studios, Northern Hollywood, California[/column][column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]

IMG_9360 IMG_9403
[/column]

[accordion]
[spoiler title=“How did  you feel when you found out you receive a scholarship?:“ open=“1″ style=“2″]
[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]
[quote style=“1″]Exceptional! Happy, proud, appreciated! I couldn`t believe, it was like a dream. I`d been dreaming it, and suddenly it came true… I believed the saying: „There are no efforts in vain!“ I worked a lot to be here and I think I dererved it![/quote]

Vasilena

[/column]

[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″]
[quote style=“1″]I was extremely happy, because I knew I will have the chance to get to know one of the most popular techniques in classical ballet.[/quote]

 Stanislav

[/column][/spoiler]
[spoiler title=“Impressions from the courses:“ open=“0″ style=“2″]

[column size=“1-2″ last=“0″ style=“0″]
[quote style=“1″]…hard work and dedication![/quote]

Vasilena

[quote style=“1″]I didn`t feel the time passing by, we were so engaged in all the classes and rehearsals. Honestly, not all the classes appealed to me, but I tried to use everything in the best and most usefull for me way.[/quote]

 Stanislav

[/column]

[column size=“1-2″ last=“1″ style=“0″][quote style=“1″]I think going there was very worth it. My whole body was in pain every day. I worked a lot, I was in classes and rehearsals from 10 a.m. to 5:30 p.m., I ran to catch the train, to go to class, it was so dinamic… Now I everything seems so boring and I don`t know what to do.“ (…) Here, at our theatres, we are sleeping. At Ballet Chicago I finally felt I was awake.[/quote]

Viktor

[quote style=“1″]This summer program was and adventure and a test for me – it was so intensive, so full of emotions… it gave me a lot of answers and opened my horizon for something new and different.[/quote]

Greta

[/column]
[/spoiler]
[/accordion][/tab][/tabs]