Лятна „Танцова Работилница“ 2015 (с програма и за деца)

Проект Учители Регистрация Регистрация за деца Такси Място График

Тази година лятното издание на наложилата се вече изключително успешна двуседмична танцоваобразователна програма „Танцова работилница Dance It!” ще се проведе в просторните студия на “Dance Station” в „Paradise Mall”, 3 етаж, бул. „Черни Връх“ 100 в София от 24 август до 4 септември, и ще включи и специални курсове за деца.

Форматът й адаптира принципа на престижните летни интензивни танцови програми, провеждани от значимите танцови институции в САЩ. Програмата е вдъхновена от желанието на досегашни участници в пролетните издания на „Танцова работилница“ за един по-дълготраен интензивен курс, както и от нуждата да се предостави възможност на младите танцьори в страната да поддържат формата си и развиват уменията си и през лятото.

В течение на две седмици танцьорите ще могат да посещават класове по техника и репертоар в три различни танцови стила: балет (три нива), модерен и характерен танц. Класовете ще бъдат водени от утвърдени хореографи от САЩ и България, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение.

Пола Уебър - БАЛЕТ (стил Баланшин)
Conservatory of Music and Dance, University of Missouri - Kansas City

Крисчън ван Хауърд - МОДЕРЕН
Alvin Ailey School, Montclair State University & Von Howard Project

Петър Илиев - ХАРАКТЕРЕН ТАНЦ
Pacific Northwest Ballet & Ballet Chicago

Николина Карагеоргиева - БАЛЕТ ЗА ДЕЦА
Iliev Dance Art Foundation

За първи път в Работилницата ще могат да се включат и начинаещи балерини и балетисти (до 8 години), както и средно-напреднали (до 12 години). Те ще бъдат подготвяни от лъчезарната, мила и талантлива балерина Николина Карагеоргиева – един силно обичан от децата опитен педагог, който преподава по методиката „Баланшин“. Малките таланти ще изучават техника и ще градят репертоар, който ще бъде официално показан в последния ден на „Работилницата“ в открити студия.

Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”

FAB_logo_200x200

Фондация „Америка за България” е партньор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” по проекта “Танцова работилница” от 2011 г. насам. Основана през 2008 г., Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Една от целите на фондацията е да подкрепя частната инициатива в изкуството и културата. Мисията на Фондация „Америка за България” е насочена към постигане на по-високо признание на българските творци в страната и чужбина, насърчаване на изявата на родните ни таланти на световната сцена и утвърждаване на международния културен имидж на България. С Лятна „Танцова работилница Dance It!” 2014 Фондация „Америка за България” и Фондация „Танцово изкуство – Илиев” имат амбиция да построят още един културен мост между България и Америка и да дадат възможност на българските ученици по танц да се докоснат до американския начин на работа, да се запознят с най-добрите балетни хореографи и майстори на американския балет. www.americaforbulgaria.org

dance it 2014 summer media partners
Project1 Project2 Project3 Project4