Лятна „Танцова работилница“ 2014

Проект Учители Цени Регистрация График Локации

„Лятна Танцова работилница“ е интензивна двуседмична танцова програма, която ще се проведе на българското Черноморие в гр. Бургас в периода 18 – 30 август 2014 г. Форматът й адаптира принципа на престижните летни интензивни танцови програми, провеждани от значимите танцови институции в САЩ. Програмата е вдъхновена от желанието на досегашни участници в пролетните издания на „Танцова работилница“ за един по-дълготраен интензивен курс, както и от нуждата да се предостави възможност на младите танцьори в страната да поддържат формата си и развиват уменията си и през лятото.

В течение на две седмици танцьорите ще могат да посещават класове по техника и репертоар в четири различни танцови стилове: балет, модерен, хоп-хоп, характерен танц. Класовете ще бъдат водени от утвърдени хореографи от САЩ и България, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение.

Както и пролетното издание, „Лятна Танцова работилница“ ще завърши с финален спектакъл, поставен на бургаската лятна сцена – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени танцови артисти и партньори на проекта.

Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и Община Бургас

Община Бургас FAB_logo_200x200

Фондация „Америка за България” е партньор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” по проекта “Танцова работилница” от 2011 г. насам. Основана през 2008 г., Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Една от целите на фондацията е да подкрепя частната инициатива в изкуството и културата. Мисията на Фондация „Америка за България” е насочена към постигане на по-високо признание на българските творци в страната и чужбина, насърчаване на изявата на родните ни таланти на световната сцена и утвърждаване на международния културен имидж на България. С Лятна „Танцова работилница Dance It!” 2014 Фондация „Америка за България” и Фондация „Танцово изкуство – Илиев” имат амбиция да построят още един културен мост между България и Америка и да дадат възможност на българските ученици по танц да се докоснат до американския начин на работа, да се запознят с най-добрите балетни хореографи и майстори на американския балет. www.americaforbulgaria.org

dance it 2014 summer media partners
ilievdance dance it! summer program burgas_news_1 Dance It! 2014 Dance It! 2014 Hip Hop Andrea Burr Dance It! 2014 Jazz Marcus Galante