5 x 5 + 1

Проект Танц Музика Видео Билети

Авторският танцов спектакъл "5х5+1" е интердисциплинарна творческа концепция на Петър Илиев, в съвместна работа с:

„5х5+1“ се полага в контекста на експерименталните жанрове на танца и пърформънса, но търси по-мек, чисто естетически подход в провокацията си към публиката. Резултатът от работата по проекта цели създаването на един либерален творчески продукт, който работи за отваряне на рамката на високите жанрове на танцовото изкуство в България към по-широка публика, запазвайки техния висок естетизъм и професионализъм, разчитайки на автентичен авторски почерк във всеки един свой детайл – хореография, музикална композиция, аранжимент и изпълнение, сценография и визия, текст.

Структурата на "5х5+1" е изтъкана от:

  • 5+1 музикално-танцови миниатюри
  • изпълнени от 5+1 млади танцьори
  • под живия акомпанимент на 5 известни български музиканти
  • 5 различни танцови стила (от класически балет през характерни танци, през модерен и съвременен танц, до форми на уличния танц)
  • 5 сцени

Елемент “+1”

Освен танц и музика, 5х5 „кани“ на сцената и други творчески елементи, различни и не непременно свойствен на сценичните изкуства – например визуални и дигитални изкуства и др.

Саундтракът на "5x5+1", изпълняван на живо от петима утвърдени български музиканти, е сам по себе си изкушаваща плетеница от джаз, електронна, класическа и уърлд музика. Залагайки смело на импровизацията, той се превръща в органична част от изпълнението на сцената, потапяйки танцьори, артисти и публика в едно незабравимо преживяване.

Танцьори: Милена Абушинова, Калина Владимирова, Николина Карагеоргиева, Станислав Стефанов, Радослав Йорданов, Георги Капитански, Здравко Костадинов и Яница Станкева

Музиканти: Петър Ралчев (акордеон и пиано)Пейо Пеев (пиано и гъдулка)Стоян Янкулов – Стунджи (ударни)Ангел Димитров (китара и тамбура), Петър Миланов (бас) Coda Trio (Само в София, НДК):  Марияна Теофилова (пиано), Ирина Стоянова (цигулка), Иван Лалев (виолончело) и Светослав Кърпаров (композитор)

Визуален артист: Ваня Вълкова

Снимки: Здравко Йончев и Ико Медия ООД

 

Проектът се осъществява в патньорство със 10250940_10154036893295704_1532610055_n FAB_logo_200x200 Столична програма „Култура” на Столична община за 2015 г.

 

Медийни партньори:

bnrjazz fmfm+ bRadio.approved njoy programata Print mika bgDancer_200x200 момичетата от града VijLogo_site sever_site      
Част oт средствата за проекта бяха набрани благодарение на кампания, организирана с подкрепата по проект „Ефективни подходи към устойчивостта на НПО", финансиран от Фондация „Америка за България" и изпълняван от Български център за нестопанско право в партньорство с Фондация ПАЦЕП.

poster 5x5+1

Iliev Dance 5x5+1 Kalina Vladimirova Yanitza Atanasova Stanislav Stefanov
Iliev Dance 5x5+1 music team

5x5+1 dance music show

v Dance 5x5+1 dance team

Iliev Dance 5x5+1 with Zdravko Kostadinov at Studio Dance Zone

5x5+1 ilievdance

Iliev Dance 5x5+1 with Ivo Adov

Iliev Dance 5x5+1 dance team

ilievdance_partners_5x5+1